Wat kost een responsive website?

Artikel geplaatst op: 22-07-2015

Vandaag de dag zijn er al veel websites die meer bezoekers via een mobiel apparaat, zoals smartphone en tablet hebben ten opzichte van een PC of laptop. Het is dus eigenlijk niet meer dan logisch dat hierop ingespeeld wordt door de website te optimaliseren voor mobiele apparaten. Dit optimaliseren wordt gerealiseerd door responsive webdesign. Websites die geoptimaliseerd zijn door middel van responsive webdesign worden ook wel responsive websites genoemd. In 2015 heeft Google ook bekend gemaakt dat websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten, minder hoog in de resultaten van Google te plaatsten op deze apparaten.

 

Kosten van een responsive website

Een responsive website is vaak meer werk dan een website die niet responsive is. De kosten liggen daarom vaak ook hoger dan een reguliere website. In onze visie is het eigenlijk gewoon normaal dat een website die vandaag de dag gebouwd wordt ook geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Hierdoor berekenen wij geen extra kosten voor een responsive website, maar is dit gewoon standaard voor een bedrag van 599,- euro. Voor dit bedrag krijgt u een op maat gemaakte website gekoppeld aan een CMS (beheersysteem). Wij werken dus niet met standaard templates, maar leveren elke keer weer een unieke en profesionle website af.

 

Responsive Web Design is een methode om websites optimaal weer te geven voor verschillende apparaten met een webbrowser. Voorbeelden van deze verschillende apparaten zijn desktop computers, tablets en de smartphones. 

 

Responsive Web Design is dus een methode die het mogelijk maakt om websites en webshops op een correcte wijze weer te geven, ongeacht de schermresolutie van het type apparaat. Het gevolg hiervan is, dat niet per of type apparaat een afzonderlijke website ontwikkeld hoeft te worden. Bij een met Responsive Web Design ontwikkelde website wordt de opbouw slechts één keer ingeladen. 

 

Voordelen Responsive Web Design

Het voordeel van Responsive Web Design is hierdoor dat gebruikers de meest optimale weergave van de website gepresenteerd krijgen. Dit is ongeacht het type apparaat en de bijbehorende schermresolutie waarmee de website wordt bezocht. Daarnaast biedt dit voordelen in het ontwikkelen van de website en het beheer daarvan, ten opzichte van het ontwikkelen van meerdere afzonderlijke websites voor de verschillende apparaten.  De website op verschillende apparten optimaal weergeven, leidt tot een betere gebruikerservaring. 

Een goede gebruikerservaring is een belangrijk aspect voor het bereiken van een goede conversie op de website.

 

 

 

Voor meer informatie kijk op de volgende pagina's

Wat kost een responsive website?