Responsive website

Vaak bezoeken gebruikers een website ook met een mobiel apparaat, zoals smartphone en tablet. De verhouding tussen het aantal bezoekers dat via een mobiel appartaat en reguliere pc dat een website bezoekt, ligt erg dicht bij elkaar.  Het is dan ook niet meer dan logisch vandaag de dag veelal standaard worden geoptimaliseerd voor tablet en smartphones.  Dit optimaliseren wordt vaak gerealiseerd met responsive webdesign. 

 

Met responsive webdesign wordt de website schaalbaar gemaakt, zodat deze op elk apparaat optimaal wordt weergegeven. 

 

Voordelen Responsive Web Design

Het voordeel van Responsive Web Design is, hierdoor dat gebruikers de meest optimale weergave van de website gepresenteerd krijgen. Dit is ongeacht het type apparaat en de bijbehorende schermresolutie waarmee de website wordt bezocht. Daarnaast biedt dit voordelen in het ontwikkelen van de website en het beheer daarvan, ten opzichte van het ontwikkelen van meerdere afzonderlijke websites voor de verschillende apparaten.  De website op verschillende apparten optimaal weergeven, leidt tot een betere gebruikerservaring. 

Een goede gebruikerservaring is een belangrijk aspect voor het bereiken van een goede conversie op de website.

 

Op mobiele apparaten rankt Google sinds 2015 websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparten hoger. Wanneer een website dus niet responsive is, kan dit ten koste gaan van het aantal bezoekers op de website.

 

De kosten voor een responsive site kan erg varieren. Bij ons echter zijn alle websites standaard responsive, zonder meer prijs. Een website anno 2015 kent nou gewoon een nette versies voor desktop, tablet en smartphone.  Zouden we dit niet aanbieden en alleen een desktopversie maken, zou het zelfde zijn als de occasionverkoper die een auto zonder wielen aflevert.

Responsive website